Tagok...
 
 
Galéria
 
Támogatások...
 
alapszabály...
 
Elérhetőség...
Főcím alja
tabor2008
   
Táborunkban lehetőség van hegedű, brácsa, nagybőgő, cselló, illetve népi ének tanulásra. Országosan elismert oktatók, szakértők közreműködésével, vidám társaságban képezheted tovább magad.
Kezdők és haladók jelentkezését egyaránt várjuk!
   

A táborban minden délelőtt és délután szólamonkénti külön gyakorlás folyik. Ebéd illetve vacsora előtt rendszerint összeül a csapat, és közösen végig játszák az aznap megtanult anyagokat. Vacsora után ismét közös zenélés, ami után ki-ki kedvére gyakorolhat, vagy az értékes népzenei gyűjtések videó felvételeivel ismerkedhet.

Kikapcsolódásként pénteken este tekebajnokságot rendezünk 3 csapattal. Mindenki a saját szólamának csapatában játszhat. Hegedű, brácsa, bőgő szólam fog versengeni egymással. :-)

Neves oktatókkal is találkozhatnak a tábor lakói: Földesi János és Földesi Jánosné a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola Népzene Tanszakának alapító tanárai. Több mint 10 éve magas színvonalon végzik munkájukat, melyet tanítványaik országos versenyeken szerzett díjaik bizonyítanak a legjobban. Ők a 20 éves Boglya Népzenei Együttes alapító tagjai is. Az ő vezetésükkel folyik majd a munka a tábor napjaiban.

Vendégünk lesz még dr. Halmos Béla a zenetudomány kandidátusa, a Hagyományok Háza munkatársa, a Táncházmozgalom kezdetektől fogva jeles személyisége, a széki népzene „atyja”. Ő széki muzsikát fog tanítani a résztvevőknek.

A haladó tanulók adatközlő erdélyi muzsikusoktól is tanulhatnak majd. A tábor vendége lesz az erdélyi Kalotaszegről Ármán Tibor prímás, valamint „Tóni Rudi” brácsás.

 

Oktatók, előadók:

Földesi Jánosné (Boglya Zenekar) hegedű
Földesi János (Boglya Zenekar) nagybőgő, cselló, brácsa, népi ének

Vendégelőadók:

Dr. Halmos Béla

népzenész, a Hagyományok Háza munkatársa

Dr. Barsi Ernő néprajzkutató

Erdélyi, kalotaszegi adatközlő muzsikusok:

Ármán Tibor

prímás

"Tóni Rudi" brácsás

Táborzáró-koncert:

2008. augusztus 10-én a csornai Művelődési Házban tartjuk táborzáró-koncertünket, melyre mindenkit szeretettel várunk. A belépés ingyenes! Programok:
          18:00 – Dr. Barsi Ernő néprajzkutató előadása Csorna, és a Rábaköz népzenei hagyományairól
          19:00 – Táborzáró-koncert - közreműködnek a Boglya Zenekar, a Szárazfa Nagyzenekar, valamint a tábor minden résztvevője.
          20:00 – TÁNCHÁZ

Információ, jelentkezés:

Molnár Nándor
00 - 36 / 70 - 423 - 1071
szarazfa@gmail.com
Skype: molnarnandor

Jelentkezési határidő:
2008. július 30.

Helyszín:

Szilágyi Erzsébet Kollégium
Csorna, Szent István tér 11.
terkep
Nagyításhoz KATTINTS a térképre!

Tábor díja:

15.000.- Ft
A tábor díja tartalmazza:
- a napi kétszeri meleg étkezést,
- a szállás, valamint
- az oktatás díját is.
 
 
Kezdőlap...